Karolinska Development: Vd-byte ingen misstroendeförklaring

Karolinska Development meddelade under morgonen att Torbjörn Bjerke avgår som vd för bolaget och att Klaus Wilgenbus träder in som tillförordnad vd. Men enligt bolaget är det inte någon misstroendeförklaring mot Torbjörn Bjerke.

”Det är ingen misstroendeförklaring mot Torbjörn Bjerke. Bolaget i dag 2014 är inte samma bolag som det var när bolaget noterades 2011. Det har varit en evolution i bolaget som gör att vi tycker det är tid att byta riktning”, säger Karolinska Developments styrelseordförande Bo Jesper Hansen till SIX News.

Karolinska Development kommer den 21 oktober att hålla en kapitalmarknadsdag där bolaget ska presentera sin nya strategi samt några av portföljbolagen samt även rapporten för det tredje kvartalet och den tillförordnade vd:n Klaus Wilgenbus.

Bo Jesper Hansen tror inte att de kommer att ha rekryterat en ny vd redan till kapitalmarknadsdagen. Han vill heller inte diskutera en profil som den nya vd:n önskas besitta då styrelsen arbetar med den nya strategin för Karolinska Development.

”Det blir en strategi som den nya vd:n ska leverera utifrån så det är lite tidigt att presentera en profil”, säger Bo Jesper Hansen.

Den nya strategin för Karolinska Development väntas inte medföra någon upprensning i portföljen med följd att några projekt läggs ned.

”Min förväntning är inte att vi kommer lägga ned något projekt utan att vi kommer att ha en dyrbar analys av våra egna portföljbolag som styrelsen har börjat på. Slutsatsen av det kommer vi att presentera på kapitalmarknadsdagen”, säger Bo Jesper Hansen som inte vill förekomma diskussionen om den ny strategin.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder