Ken Fischer skyller Berkshire Hathaways passivitet på Warren Buffetts åldrande

Förvaltaren och investeraren Ken Fisher säger att senaste tidens inaktivitet i finanskonglomeratet Berkshire Hathaway troligen beror på Warren Buffetts ålder.
Ken Fischer skyller Berkshire Hathaways passivitet på Warren Buffetts åldrande - warren-buffett-700_binary_6954006.jpg
Warren Buffett.
Det uppgav Fisher i en intervju med en affärskanal i Indien i förra veckan, skriver CNBC.

Berkshire Hathaway har under årets början inte gjort några större investeringar. Däremot såldes alla aktier i de amerikanska flygbolagen. Inaktiviteten har fått många att förvånas då Buffett under finanskrisen gjorde omfattande köp på börsen.

Denna inaktivitet menar Fisher inte är något oväntat, utan är ett naturligt fenomen där åldrandet är den direkta orsaken. Han menar att Buffett har gått in i en relativt inaktiv fas i sin karriär, precis som många andra framgångsrika investerare som blivit försiktigare med åldern.

Ken Fisher är son till Philip Fisher vars investeringsmetoder delvis används av Berkshire Hathaway.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets