Kepler Cheuvreux: Köpläge i dessa aktier

Analyshuset Kepler Cheuvreux, som Swedbank är delägare i, höjer sin rekommendation för ett bettingbolag och en fordonsunderleverantör.

Kepler Cheuvreux höjer bettingbolaget Bettson till köp från behåll och drar samtidigt ner riktkursen från 72 till 61 kronor.

Analyshuset menar att andelen reglerade intäkter bör öka för bettingbolaget genom den kommande regleringen av den nederländska marknaden. Tillväxten väntas också förbättras och den starka balansräkningen ses som en öppning för förvärv.

”Betssons aktie utvecklades svagt 2019 till följd av negativ tillväxt i Sverige och Nederländerna, samtidigt som sektorn överlag varit svag. Värderingen har nu blivit attraktiv, samtidigt som riskprofilen väntas förbättras de kommande åren”, skriver Kepler Cheuvreux. Även om riktkursen dras ned påpekar analyshuset att den fortfarande innebär en uppsida på 40 procent.

Även fordonsunderleverantören Concentric dras upp från behåll till köp. Analyshuset påpekar att resultatet för fjärde kvartalet var starkare än förväntat, och att EBIT låg över analyshusets prognos.

”Aktien reagerade något negativt på rapporten, vilket vi anser skapat ett attraktivt köptillfälle”, skriver analyshuset, som även påpekar att lagerkorrigeringar väntas utgöra en mindre motvind framöver.

Riktkursen höjs också till 175 kronor, från tidigare 165.

Vidare upprepas köp för Alfa Laval, Intrum och Husqvarna. Alfa Lavals riktkurs på 280 kronor upprepas och så även Husqvarnas riktkurs på 95 kronor. Intrums riktkurs dras upp från 310 till 320 kronor.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.