Kepler: Lägre vinst än väntat – men det är ändå köpläge i SBB

Det är fortsatt köpläge i SBB-aktien, anser Kepler Cheuvreux.
Ilija Batljan, VD för fastighetsbolaget SBB.
Ilija Batljan, VD för fastighetsbolaget SBB. Foto: Stina Stjernkvist / SvD / TT

SBB:s rapport för det fjärde kvartalet visade på en lägre underliggande vinst än vad Kepler Cheuvreux hade räknat med. Men trots det är det köpläge i aktien, anser analyshuset.

Kepler upprepar därmed under torsdagen sin köprekomemndation. Riktkursen sänks dock från 24 till 23 kronor.

“För 2023 har vi sänkt vårt estimat på hyresintäkterna med 10 procent på grund av den negativa effekten av avknoppningen av Neobo. Vi har sänkt förväntningarna på FFO med 8 procent. Vi höjer dock förväntningarna på FFO under 2024 med 2 procent baserat på lägre finansiella kostnader än tidigare prognostiserat och ett positivt bidrag från projektportföljen”, heter det bland annat i Keplers uppdatering.

Affärsvärlden släppte nyligen en ny aktieanalys av SBB. Du hittar  analysen här intill.

Och på Affärsvärldens sida Aktierekar hittar du alla nya köprekommendationer och förändrade riktkurser för svenska aktier. Vill du istället veta hur det går för SBB och de andra bolagen på Stockholmsbörsen, så hittar du det alltid på Afv:s sida Börsen idag.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.