Kepler om Husqvarna: Samma vinstvarning vi sett under Q1 – aktien är köpvärd

Tidigt under måndagen vinstvarnade Husqvarna, men Kepler Cheuvreux ser fortsatt köpläge i aktien.
Kepler om Husqvarna: Samma vinstvarning vi sett under Q1 – aktien är köpvärd - Husqvarna 1200
Foto: Husqvarna

Skogs- och trädgårdsproduktbolaget Husqvarna guidade på måndagen för en lägre försäljning i det andra kvartalet än vad marknaden räknat med. Bolaget spår en omsättning på cirka 15,5 miljarder kronor, jämfört med marknadens prognos om 16,4 miljarder kronor. I pressmeddelandet skriver bolaget att rörelsemarginalen kommer att påverkas negativt av en ogynnsam produktmix med låg försäljning av robotgräsklippare och hög försäljning av åkgräsklippare.

I en dagsfärsk analys upprepar dock Kepler Cheuvreux sitt köpråd för aktien med riktkurs 140 kronor.

Analyshuset pekar på att utbudet av kritiska komponenter, på samma sätt som under första kvartalet, drabbar bolagets produktion och att situationen kring motorerna för trädgårdstraktorer har förbättrats, men inte för halvledarna till robotgräsklipparna. Dessutom pekar de på att bolaget hävdar att det inte är efterfrågan som är problemet, då orderingången är rekordstor.

”Slutsats: Detta är i princip samma vinstvarning som vi sett under första kvartalet och vi har fortfarande inga indikationer på den verkliga underliggande utvecklingen på efterfrågan, vilket vi nu kommer att se först under nästa säsong. Vi förväntar oss en risk på nedsidan för konsensus för helåret 2022 på 3-5%, men en ganska begränsad reaktion i aktien, eftersom detta är väl inprisat då aktien är ned 47 procent hittills i år”, skriver de.

Aktien backade rejält i börsstarten, men har efter detta återhämtat sig och ligger i skrivande stund ned 0,73%, på 76 kronor.

Vill du se dagens vinnare och förlorare på Stockholmsbörsen kan du besöka Affärsvärldens sida Börsen idag

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG