Kina, Japan och Sydkorea samarbetar för tillväxt

Finansministrarna och centralbankscheferna i Kina, Japan och Sydkorea lovade på fredagen att samarbeta för att säkerställa att nedåtriskerna för den globala tillväxten inte materialiseras.

Det framgår av Market News International.

“Vi inser att den globala återhämtningen fortsätter, även om den är ojämn och då risker på nedsidan kvarstår. Vi kom överens om att anta konstruktiva roller tillsammans med andra medlemmar av ett brett fält av internationella rådgivande organ, inklusive ASEAN+3 och G20, i syfte att säkerställa att nedsidesriskerna relaterade till den ekonomiska återhämtningen och den finansiella stabiliteten från, till exempel, geopolitiska spänningar inte förverkligas.” Det skriver de tre länderna i ett gemensamt uttalande.

Länderna har också kommit överens om att bidra till en bestående tillväxt i världsekonomin och riskhantering genom ett aktivt samarbete mellan de tre länderna i G20-diskussionerna för att uppnå stark, bestående och balanserad tillväxt.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.