Kinas passagerarplan ska utmana Airbus och Boeing

Den kinesiska flygplanstillverkaren Commercial Aircraft Corporation of China, Comac, har visat upp sitt första egentillverkade passagerarflygplan som är tänkt ska ta upp kampen med branschgiganterna Airbus och Boeing. Det skriver Business Insider.

Presentationen av det nya jetplanet C919 ägde rum vid Shanghais internationella flygplats Pudong, med 4.000 tjänstemän närvarande.

C919, som till stor del består av komponenter som har importerats från västerländska aktörer, har två tvillingmotorer och hyser plats för 168 passagerare. Tanken är att flygplanet ska ta upp kampen med Airbus A320 och Boeings 737 inom regionala flyg.

Comac har hittills erhållit order på 517 flygplan från 21 kunder, varav majoriteten av dem är kinesiska flygbolag men även GE Capital Aviation Services.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.