Kinberg Batra närmar sig Löfven i skicklighetsligan

51,8 procent av svenskarna anser att Stefan Löven är skickligare än Anna Kinberg Batra, jämfört med 53,1 procent i föregående undersökning i juni.

Det framgår av SKOP:s opinionsserie över hur svenska folket uppfattar de ledande statsministerkandidaterna. Under perioden 4 till 19 oktober intervjuades 1.000 personer som var mellan 18 och 84 år.

Anna Kinberg Batra närmar sig Stefan Löfven i SKOP:s skicklighetsliga, konstaterar SKOP:s analytiker Birgitta Hultåker.

“Sedan hon tillträdde som partiledare har Anna Kinberg Batra successivt knaprat in på Stefan Löfven i konkurrensen om att vara skickligast på att leda en regering. När Anna Kinberg Batra var ny partiledare ledde Stefan Löfven med drygt åtta procentenheter i tävlan om att framstå som skickligast. Nu skiljer det bara 3,6 procentenheter trots att hon aldrig har prövats i verkligheten.”

48,2 procent (46,9) anser att den moderate partiledaren är skickligast.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.