Kindred släpper preliminära siffror efter bud

Bettingbolaget Kindred har släppt preliminära siffror efter att franska FDJ lagt ett bud på bolaget som värderar verksamheten till nästan 28 miljarder kronor.
Kindred släpper preliminära siffror efter bud - unibet-arena
Foto: Unibet/Kindred

De preliminära siffrorna för fjärde kvartalet visar en högre omsättning samt ett högre justerat ebitda-resultat.

De totala intäkterna steg 2,4 procent till 312,9 miljoner pund (305,5). Väntat var 315 miljoner pund enligt Bloombergs estimat. Spelöverskott (B2C) kom in på 301,6 miljoner pund (295,1).

“Ökningen jämfört med motsvarande period föregående år drevs särskilt av tillväxten i Nederländerna, Storbritannien och Rumänien samt i kasinosegmentet. Regulatoriska åtgärder i Belgien och Norge fortsatte att påverka den totala tillväxten negativt”, skriver Kindred i ett pressmeddelande.

Justerat ebitda-resultat uppgick till 56,8 miljoner pund (39,1), med en justerad ebitda-marginal på 18,2 procent (12,8).

“Detta drevs främst av intäktsökningen, vilket är ett bevis på koncernens skalbarhet, samt betydande fokus på kostnadsoptimering.”

Kindred upprepar sin prognos för helåret 2024 om ett justerat ebitda på 250 miljoner pund.

I helgen rapporterade Wall Street Journal att franska FDJ var nära att lägga ett bud. Under morgonen har det kommit pressmeddelanden från båda företagen som bekräftar nyheten.

FDJ vill förvärva Kindred för 130 kronor per aktie med målet om att bli en internationell speloperatör.

“På denna marknad är Kindred en av de ledande operatörerna, med starka varumärken, förstklassiga teknikplattformar, en attraktiv tillväxtprofil och ett engagerat förhållningssätt till ansvarsfullt spelande”, säger FDJ:s VD Stéphane Pallez i en kommentar.

Kindreds styrelse har ställt sig bakom budet efter att ha genomfört en utvärdering.

“Efter att ha genomfört denna utvärdering, bedömer styrelsen att villkoren i erbjudandet reflekterar Kindreds långsiktiga tillväxtutsikter med beaktande av de risker och osäkerheter som är förknippande med förverkligandet av dessa utsikter. Styrelsen rekommenderar därför enhälligt aktieägarna i Kindred att acceptera erbjudandet”, framgår det av ett uttalande från styrelsen.

Kindred publicerar sin bokslutskommuniké den 7 februari klockan 07.30.

Kindred, MGBP Q4-2023 Q4-2022 Förändring
Nettoomsättning 312,9 305,5 2,4%
Justerat EBITDA 56,8 39,1 45,3%
Justerad EBITDA-marginal 18,2% 12,8%
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.