Kinnevik rasar på konkurrentens besked

Zalando-konkurrenten Asos vinstvarnar vilket får Kinnevik-aktien på fall.

Den brittiska e-modehandlaren ASOS, som är en konkurrent till Kinnevik-innehavet Zalando, rapporterar att dess detaljhandelsförsäljning i årstakt steg med 25 procent totalt eller 33 procent valutajusterat under det tredje kvartalet i dess brutna räkenskapsår 2013/2014, perioden mars – maj.

Nettoomsättningen under kvartalet steg med 26 procent totalt eller 34 procent valutajusterat.

Bolagets vd Nick Robertson beskriver balansräkningen och kassapositionen som ”stark”. Vid föregående kvartal var koncernens nettokassa 37 miljoner pund vid periodens slut (45).

Samtidigt meddelar Asos att bolaget sänker sin helårsprognos för ebit-marginalen till 4,5 procent,
från tidigare omkring 6,5 procent. Det skriver bolaget i sin
försäljningsrapport för perioden mars-maj.

Asos rasar drygt 30 procent i den inledande handeln idag. Kinnevik-aktien faller tillbaka med cirka 8 procent (kl. 10.00 på torsdagen).

Investmentbolaget Kinnevik innehar en ägarandel om 36 procent i Tysklandsbaserade onlinemodekedjan Zalando, som alltså konkurrerar med ASOS.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.