Kinneviks vd: Det finns inga heliga kor

Kinneviks nya vd Lorenzo Grabau säger att Kinnevik inte har några investeringar som det inte skulle sälja till rätt pris medan det söker tillväxt inom områden såsom Internet.

”Det finns inga heliga kor. Under de kommande fem åren kommer vi först och främst att fokusera vår energi, våra resurser och finansiella styrka på ett mindre antal av de bästa varumärkena”, säger Lorenzo Grabau under en intervju med Bloomberg News.

Utöver webben ska Grabau driva djupare in i mobila verksamheter, och fokusera på färre innehav än de omkring 45 bolag som Kinnevik sitter på just nu.

Grabau ger inga specifika kommentarer gällande vare sig Zalando eller Rocket – bolag som nämnts i medier i samband med spekulationer om börsnoteringar.

Marknaderna är ”vidöppna” för starka bolag som söker börsintroduktioner, säger Grabau enligt artikeln. Något beslut om eventuella börsintroduktioner har inte tagits, uppger vd:n.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.