Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse satsar 3,7 miljarder kronor inom life science

Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse går in med 3,7 miljarder kronor i en satsning inom life science. Det framgår av ett pressmeddelande.
Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse satsar 3,7 miljarder kronor inom life science - pengar-kronor-900
Foto: Izabelle Nordfjell/TT
Satsningen består av två delar, där den ena är en helt ny nationell datadriven satsning som kommer erhålla 3,1 miljarder kronor under tolv år. Den andra delen är en förlängning med 600 miljoner kronor till den nationella forskningsinfrastrukturen SciLifeLab samt till WCMM.

De områden som prioriteras i satsningen är cell och molekylärbiologi, evolution och biodiversitet, precisionsmedicin och diagnostik och smittspridning och infektionsbiologi.

”Det är en massiv, långsiktig satsning med målsättning att Sverige ska hålla sig bland de världsledande nationerna inom life science-området och på så vis bidra till ett bättre liv för såväl människor, djur och natur”, uppger Peter Wallenberg Jr, ordförande för Knut och Alice Wallenbergs Stiftelse.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco