Köpråd: Vårdbemannaren är undervärderad

Vårdbemannaren NGS utmanas av personalbrist och löneglidning inom vårdsektorn. Förvärv inom höglönsamma sektorer kompenserar dock.

KÖP. Börsens vårdbemanningsbolag Dedicare och NGS har levt i skilda världar det senaste året. Dedicare har vuxit relativt snabbt organiskt kombinerat med en kraftigt förbättrad rörelsemarginal, vilket har lyft aktien över 200 procent. NGS har under samma tid stigit med bara drygt 15 procent.

NGS har dock egentligen inget att skämmas över då omsättningen ökade 16 procent och rörelseresultatet 25 procent under 2016 jämfört med föregående år. Det mesta av tillväxten kom dock via förvärvet av Human Capital i början av året. Därtill annonserades förvärvet av Source så sent som i förra veckan. Förvärven breddar NGS samtidigt som det nya verksamhetsområdet är mer konjunkturberoende, men har betydligt högre marginaler än övriga verksamheten, vid drygt 20 procent.

På prognoserna för 2017 handlas NGS-aktien till p/e 11 och ev/ebit 8. Med full effekt av de senaste förvärven landar motsvarande multiplar för 2018 på 10 och 7. Det är en attraktiv värdering givet vinsttillväxten och dessutom väsentligt lägre än Dedicare. Sammantaget är NGS definitivt köpvärd och ­motiverad riktkurs är 66 kronor om ett år.

Detta är en kortversion av Förvärv lyfter bemannaren – läs hela texten här.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.