Emissionsguiden hissar en flagga i NGS företrädesemission

Bemannings- och rekryteringsbolaget NGS Group genomför en företrädesemission på 35 Mkr samt en riktad dito på upp till 16 Mkr. Emissionsguiden hissar en flagga.
Emissionsguiden hissar en flagga i NGS företrädesemission - NGS Group
NGS Groups styrelse har beslutat om en företrädesemission och en riktad emission som behöver röstas fram vid en extra bolagsstämma den 26 mars. Till vänster bolagets VD Erika Rönnquist Hoh.

Affärsvärlden granskar ett urval av börsbolagens nyemissioner genom tjänsten Emissionsguiden.

NGS Group har fastställt villkoren för sin företrädesemission av aktier som kan tillföra bemanningsbolaget 35,2 Mkr före emissionskostnader. Utöver detta avser bolaget ta in högst 16,1 Mkr i en riktad emission.

Kapitalanskaffningens motiv är att kunna expandera i Norge och Sverige samt att stärka bolagets balansräkning.

Emissionsguiden hissar en flagga för emissionen.

BRISTFÄLLIG INFORMATION

Det är en varningsflagga om man anar eller vet att det saknas viktig information rörande nyemissionen. Hit räknas också klart vilseledande eller slarvig kommunikation.

Det finns ingen information om vad emissionskostnaderna väntas uppgå till. NGS Groups VD Erika Rönnquist Hoh uppger att emissionskostnaderna kommer att redovisas i prospektet.

Emissionsguiden återkommer med en ny artikel om emissionen i samband med att bolaget publicerar sitt prospekt.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets