Kristersson avbryter försök att bilda regering – lämnar sonderingsuppdrag

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson ger upp försöken med att bilda en regering. Det uppger han under en pressträff på torsdagen.
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M)
Moderaternas partiledare Ulf Kristersson (M) håller en pressträff i riksdagens presscenter i Stockholm. M-ledaren Ulf Kristersson ger upp försöken att bilda en ny borgerlig regering. Foto Stina Stjernkvist / TT
Kristersson säger att de parlamentariska förutsättningarna för att bilda en ny borgerlig regering inte finns just nu. Mot bakgrund av de åtgärder som Socialdemokraterna vidtagit och de besked som getts drar Moderaterna slutsatsen att det finns 175 mandat för att säga nej till en ny regering.

”På den grunden har jag dragit slutsatsen att det inte finns parlamentariska förutsättningar att fortsätta sonderingsuppdraget. Jag har informerat talmannen om detta och lämnat tillbaka sonderingsuppdraget till honom”, säger Kristersson.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG