Krona Public kommer inte göra emission för befintliga ägare

Fastighetsbolaget Krona Public Real Estate kommer inte att genomföra en nyemission mot befintliga aktieägare efter att ha avstått den första av två tilltänkta transaktioner avseende köp av fastigheter.
Krona Public kommer inte göra emission för befintliga ägare - Krona Public Real Estate
Foto: Krona Public Real Estate

Det framgår av ett förtydligande i ett pressmeddelande.

Beslutet om att avstå den första transaktionen blev fattad vid årsstämman den 2 april. Den avser köp av fastigheter från största ägaren Stenhus Fastigheter för 329,6 miljoner kronor.

Krona Public Real Estate ingick den 1 mars en avsiktsförklaring om att köpa fastigheter för totalt 891 miljoner kronor. Det handlade om två affärer, varav den första var med omnämnda Stenhus Fastigheter, som är också bolagets största ägare. Den andra affären var med Sterner Stenhus Holding, som delägs av styrelseordförande Tomas Georgiadis, dotterbolag till JSR Utveckling 1 AB samt det noterade fastighetsbolaget Nischer Properties om köp av fastigheter för 560,9 miljoner kronor.

Senare kom parterna överens om att utesluta två mindre projektfastigheter ur affären, vilket minskade totala storleken på de två affärerna till 858 miljoner kronor. Enligt besluten på stämman är det nu alltså bara den ena transaktionen som blir av.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.