Lagarde: Eurozonens återhämtning är fortfarande ömtålig

Europeiska centralbankschefen Christine Lagarde säger att återhämtningen i eurozonen är igång men att den är fortfarande ömtålig.
ECB-chefen Christine Lagarde
ECB-chefen Christine Lagarde. Foto: Hannibal Hanschke/TT
Under coronapandemin har ECB stimulerat eurozonens ekonomi, bland annat genom PEPP, Pandemic Emergency Purchase Programme. Lagarde förespråkar en fortsatt användning av stödprogrammet.

”Vi kom överens om att behålla (PEPP) till minst mars 2022, och i vilket fall, fram tills att vi kan slå fast att krisfasen kring coronaviruset är över”, sade Lagarde i en intervju med franska La Provence, återger Reuters.

Eurozonens förbättrade ekonomiska ställning har lett till att de tyska och österrikiska ECB-ledamöterna lyft frågan om nedtrappade stimulanser tidigare under veckan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.