Läkemedelsjätte drar in miljardbelopp på notering av it-konsult

Danska läkemedelsjätten Novo Nordisk förväntar sig att dra in mellan 1,7 och 2,2 miljarder danska kronor på en börsnotering av sitt it-konsultbolag NNIT. Det skriver Reuters.

NNIT, som levererar it-tjänster till moderbolaget och externa bolag, satte på måndagen det indikativa priset i nyintroduktionen till mellan 100 och 120 danska kronor per aktie.

Intäkterna från erbjudandet väntas vid fullteckning och utnyttjade av övertilldelningsoption bli mellan 1,9 och 2,2 miljarder danska kronor och värdera NNIT till mellan 2,5 och 3,0 miljarder kronor.

NNIT:s börsvärde kommer inte att räcka till för att placera bolaget bland de 20 största bolagen i Köpenhamnsbörsens OMXC20-index. Novo Nordisk kommer att behålla mellan 25,5 och 31,5 procent av aktierna i NNIT som väntas få en så kallad fri float på 46 procent. Börsnoteringen ska ske senast den 6 mars.

Novo Nordisk är världens största insulintillverkare och har Nordens högsta börsvärde på 656 miljarder danska kronor.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.