Lindex når inte försäljningsmål – inleder kostnadsbesparingsprogram

Klädkedjan Lindex, som ingår i finska Stockmann, inleder ett kostnadsbesparingsprogram med målet att minska kostnaderna med cirka 14,5 miljoner euro. Det framgår av ett pressmeddelande.
Lindex

Det sker efter att försäljningen enligt jämförbara valutakurser sjunkit med cirka 18 procent under det första kvartalet.

“Försäljningsutvecklingen vände visserligen i riktning mot tillväxt i slutet av andra kvartalet, men resultatet för hela året kommer ändå inte att uppnå de fastställda målsättningarna”, skriver bolaget.

Besparingarna kommer huvudsakligen realiseras från år 2021 och framåt genom bland annat optimerat butiksnätverk, åtgärder inom huvudkontorets organisation samt genom att minska fasta kostnader.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.