Lööf: Lägger fram alliansmanifest som budgetmotion

Centerpartiets partiledare Annie Lööf säger på en pressträff efter sitt möte med talmannen att man kommer att lägga ned sina röster i statsministeromröstningen men kommer att lägga fram och rösta på en alliansbudget.

”Vi kommer att lägga fram vårt valmanifest som budgetmotion och vi kommer att rösta ja till den. Då är det viktigt att de rödgröna lägger en budget som kan vinna”, säger Lööf.

Enligt Lööf kommer Centerpartiet att ”fortsätta att ta ansvar” för de blocköverskridande överenskommelser som Alliansregeringen gjort.

”Men i den hårda kärnan hur man styr Sverige vad gäller budget måste Löfven hitta stöd hos ett annat parti”, säger Annie Lööf.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.