Lundin Petroleum mot strömmen på börsen

Stockholmsbörsen inleder onsdagen med stigande kurser. Uppgången är bred och spänner över de flesta sektorer. Lundin Petroleum trotsar dock det rådande börsläget efter att ha presenterat en rapport som inte levde upp till förväntningarna.

SIX Generalindex var klockan 10.14
upp 0,7 procent till 514 och OMXS30-index ökade 0,8 procent till 1.625. Omsättningen var 2,5 miljarder kronor på Stockholmsbörsen och 3,1 miljarder inklusive de alternativa handelsplatserna Bats, Chi-X och Turquoise.

Fed-ledamoten Dennis Lockhart
uppger att den amerikanska centralbanken är ”nära” att bli redo för att höja räntan och att septembermötet skulle kunna vara en ”lämplig tidpunkt” för en
första höjning. De kommentarerna från en ledamot som anses vara i mittfåran har lett till stigande räntor och en starkare dollar.

Bland dagens rapporter hittar vi
bland annat Lundin Petroleum, Unibet och Wallenstam.

Lundin Petroleum gick mot strömmen
och föll 7,1 procent. Oljebolagets ebitda-resultat på 107 miljoner dollar i det andra kvartalet låg 14 procent under analytikernas förväntningarna från SIX News/Inquiry Financial. Även oljeproduktionen låg under förväntningarna.

Oljebolaget sänker sin
produktionsprognos för 2015 till 32.000 fat oljeekvivalenter per dag, från tidigare 41.000 till 51.000 fat per dag. Den förväntade på produktionen om 75.000 fat per dag vid årets slut lämnades oförändrad. Den sänkta prognosen sker främst på grund av en nedreviderad prognos för Brynhildfältet och den försenade installationen av Edvard Griegs processdäck.

Unibet levererade däremot ett
resultat över förväntningarna drivet av ett bättre än väntat spelöverskott. Unibet, som är dagens mest omsatta aktie, var en vinnare med en uppgång på 14 procent.

Wallenstam presenterade även de
ett resultat över förväntningarna. Vd Hans Wallenstam säger sig var väldigt nöjd med att alla siffror går åt rätt håll. Wallenstam förbättrades 1,2 procent.

Astra Zenecas dotterbolag inom
bioläkemedel Medimmune har ingått ett samarbete med Mirati Therapeutics kring en immunmodulerande kombinationsbehandling mot icke småcellig lungcancer. En fasI/II studie kommer inledas under 2016. Aktien svarade med en uppgång på 0,8 procent.

Orexo bekräftade i går kväll att
försäkringsbolaget CVS Caremark har tagit bort Zubsolv, för behandling av opiatberoende från listan över rekommenderade läkemedel. Zubsolv kommer från den 1 januari 2016 därmed inte längre subventioneras. Bolaget ser det som sannolikt att bortfallet mer än kompenseras av ett nytt exklusivt avtal inom Managed Medicaid. Aktien föll kraftigt under gårdagen innan handeln med aktien stoppades. Aktien rekylerade upp med 8,9 procent på onsdagen.

Elekta, som var en vinnare under
gårdagens handel med stöd från uppgifter om att Philips letar förvärv inom hälsovård, trycktes tillbaka i dag med 3,9 procent.

Tobii steg med 9,4 procent efter
sin rapport, som visade på en kraftig försäljningstillväxt och fortsatta förluster.

Index                     

Senast 

I dag %  

I år %

SIX Generalindex             

514    

+0,7   

+12,7

OMX Stockholm 30           

1.625    

+0,8   

+10,9

SIX Return index             

960    

+0,7   

+16,3

SIX Sverige cykliskt 15      

447    

+0,3   

+12,2

SIX Sverige defensivt 15     

546    

+0,6   

+21,5

SIX Volatilitetsindex       

13,8    

-3,0   

-11,8

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.