Maha Energy byter ut VD och finanschef

Oljebolaget Maha Energy har utsett Paulo Thiago Mendonça till ny vd och Bernardo Guterres till ny finanschef. Det framgår av ett pressmeddelande.
Maha Energy byter ut VD och finanschef - Maha Energy

Bolaget meddelar även att tidigare vd Jonas Lindvall samt finanschefen Andres Modarelli kommer att lämna sina positioner med omedelbar verkan.

Båda nya cheferna kommer från Starboard. Thiago Mendonça, som kommer ersätta Lindvall som vd, är idag partner och executive director på Starboard. Bernardo Guterres, som kommer ersätta Modarelli som finanschef, är idag partner och executive director på Starboard.

Den nya storägaren Foil International Spain har tidigare föreslagit radikala förändringar i styrelsen för Maha Energy. Vid en extra stämma den 3 november valdes Fabio Vassel, Paulo Thiago Mendonça och Enrique Penã in som nya ordinarie styrelseledamöter. Samtidigt entledigades Jonas Lindvall, Christer Lindholm och Nicholas Walker från sina uppdrag som styrelseledamöter.

Harald Pousette tappade sitt uppdrag som ordförande, men fortsatte som ledamot. Ny ordförande blev Fabio Vassel. Nu står det alltså klart att rensningen fortsätter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Carnegie Fonder