Majoriteten av börsnoteringar i USA skedde på NYSE

Inte mindre än tio av de 15 största nyintroduktionerna, IPO:s i USA under det första halvåret skedde på New York-börsen, NYSE.
Majoriteten av börsnoteringar i USA skedde på NYSE - nyse-wall-street-aktier-900
Foto: Mark Lennihan/TT

New York-börsen, NYSE, stod för 10 av de 15 största nyintroduktionerna, IPO:s i USA under första halvåret, enligt ett pressmeddelande. NYSE ägs av ICE, Intercontinental Exchange och konkurrerar med Nasdaq-börsen, där den sistnämnda äger de nordiska börserna förutom Oslobörsen som ägs av Euronext.

Totalt drog bolag in 19 miljarder dollar i samband med börsnoteringar med hjälp av NYSE. Det inbegriper bland annat större IPO:er som Albertsons och Dun & Bradstreet Holdings.

Om man inkluderar andra typer av emissioner så uppgick det totala beloppet till 76,2 miljarder dollar, vilket motsvarar en tillväxt om 24 procent jämfört med samma period i fjol.

Vidare framhäver NYSE sin starka position inom ETP-produkter, med lansering av 64 nya ETP-produkter under halvåret. Dessa förvaltar tre miljarder dollar i tillgångar. Det innebär att NYSE Group står för 67 procent av listade ETP-produkter på den amerikanska marknaden, motsvarande 75 procent av det totala förvaltade kapitalet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets