Mathem går samman med norska Oda

Den digitala matbutiken Mathem går samman med sin norska motsvarighet Oda.
Mathem går samman med norska Oda - LIVSMEDELSLEVERANS
Röda siffror för Kinnevik-ägda Mathem. Foto: Janerik Henriksson/TT

De två bolagen bildar tillsammans en ny nordisk marknadsledare inom e-handel av dagligvaror med hemleverans med en total omsättning på över 5 miljarder kronor.

”För oss på Mathem har fokus under lång tid varit att öka effektiviteten i verksamheten och jag är otroligt stolt över hur långt vi har kommit, framförallt tack vare vår automatiserade anläggning i Larsboda. Men vi jagar fortfarande lönsamhet i en marknad som är tuff på grund av utmanande makroekonomiska förhållanden. Samgåendet innebär att vi nu får en helt annan skalbarhet och kan växla upp effektiviteten ytterligare”, säger Johan Lagercrantz, Managing Director för Mathem.

I den nya bolagsstrukturen kommer Mathem att drivas som en svensk landsorganisation inom Oda Group på samma sätt som Oda Norge.

”Det här samgåendet är en riktig game-changer för den nordiska marknaden för e-handel av dagligvaror”, säger Karl Munthe-Kaas, vd för Oda.

Mathem kommer även framåt fortsätta att utveckla sitt samarbete med Dagab för att fortsätta erbjuda kunderna ett attraktivt sortiment.

Oda och Mathem har sedan tidigare gemensamma ägare i Kinnevik och Verdane. Utöver dessa stöttas även affären av bolagens styrelser och övriga storägare Axfood och Summa Equity, som också kvarstår som stora aktieägare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco