Meew avbryter IPO och hela styrelsen avgår

Igår avgick teknikbolaget Meews VD Armin Kavousi efter att det framkommit att han ljugit om sin utbildning. Nu meddelar bolaget att börsnoteringen ställs in och hela styrelsen avgår.
Meew avbryter IPO och hela styrelsen avgår - meew
En av Meews satsningar är medtechprodukten Curvex, som ska hjälpa personer med ADHD att undvika situationer där de blir stressade.

Styrelsen för Meew har beslutat att avbryta planen att notera bolaget på Spotlight. Styrelseordförande Sam Jalaei, vice ordförande Anders Wall samt styrelseledamöterna Gitte Jürgens och Thomas Ramsøy lämnar styrelsen med omedelbar verkan.

”Sedan vi fick veta om Armin Kavousis missbruk av titlar i går har vi försökt återupprätta det nödvändiga förtroendet bland investerare, men vi måste inse att det inte har varit möjligt. Styrelsen har därför beslutat att avbryta planerna på att notera bolaget. Styrelsen har också beslutat att avgå som styrelseledamöter med omedelbar verkan då vi inte anser att vi är rätt personer att ta bolaget vidare härifrån”, skriver styrelseordförande Sam Jalaei i ett pressmeddelande.

Peter Funch, medgrundare och VD skriver att bolaget håller på att bilda en ny styrelse då man anser att Meew har ”en stark kundportfölj , solid pipeline för 2023, och ett team av mycket begåvade människor”.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco