Meews VD ljög om sin utbildning – avgår och tappar investerare

Allting var krattat inför teknikbolaget Meews notering på Spotlight. Men bara en vecka innan IPO:n visade det sig att bolagets VD Armin Kavousi ljugit om sina utbildningsmeriter. Nu har investerare dragit sig ur, rapporterar danska affärstidningen Finans.
Meews VD ljög om sin utbildning – avgår och tappar investerare - Armin-Kavousi-VD-MeeW
Armin Kavousi. Foto: Jannik Madsen.

Så sent som i tisdags var Armin Kavousi fortfarande VD på Meew och förberedde sig på att ta bolaget till Spotlight den 16 mars. Men så blev det inte.

Det visade sig nämligen att han ljugit om sina utbildningsmeriter, något som danska affärstidningen Finans var först med att avslöja. Armin Kavousi påstod att han hade avlagt en Master of Science-examen vid Aston University i Birmingham, men enligt universitetet har en person med det namnet aldrig studerat vid lärosätet.

Under onsdagen beslutade sig därför Meews styrelse och Armin Kavousi att han skulle lämna rollen som VD, styrelseledamot och reducera sitt ägandeskap. Teckningstiden för IPO:n förlängdes även med fem dagar.

Avslöjandet har även gjort att investerare valt att hoppa av börsnoteringen.

”Det är överraskande. Det är verkligen synd, för vi tyckte det var en spännande verksamhet med många kreativa människor som uträttat mycket och var på väg mot något bra. Vi har, på grund av det som nu framkommit, beslutat oss för att dra oss ur”, säger Knud-Erik Andreasen, partner på Sorgenfri Kapitalforvaltning, till Finans. Han tillägger också att Meew inte kunnat lämna ut reviderade räkenskaper i tid.

Inte ensam

Det är inte första gången som en VD ljuger om sin utbildning. Förra året kunde Affärsvärlden avslöja att Jacob Karlsson, VD och grundare av K-Fastigheter, ljugit om var han studerat och hur många högskolepoäng han tagit.

K-Fastigheters aktie sjönk med 10% efter att nyheten publicerades. Jacob Karlsson sitter dock kvar som VD för K-Fastigheter.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.