Microchip lyfte på Wall Street

På Wall Street räckte det goda humöret från början till slut när handeln återigen drog igång efter Labor Day. Teknik var populärt, liksom Warren Buffetts intervju med CNBC.

Storbolagsindexet Dow Jones Industrial Average var vid stängning upp 2,4 procent till 16.493. Det bredare indexet S&P 500 ökade med 2,5 procent till 1.969 medan tekniktunga Nasdaq Composite klättrade med 2,7 procent till 4.812.

Räntan på den tioåriga obligationen var upp 7 punkter till 2,19 procent samtidigt som trettioårsräntan ökade 8 punkter till 2,97 procent.

Handeln på Wall Street fick en stark start på veckan, men Maris Ogg vid Tower Bridge Advisors trodde att det bara är en rekyl från den usla förra veckan, skriver CNBC. I går, måndag, höll börserna stängt med anledning av Labor Day.

Kinesiska handelssiffror uppvisade i morse ett handelsbalansöverskott som var större än väntat, medan exporten sjönk för andra månaden i rad. Landets tullverk har i ett uttalande sagt att exporten väntas fortsätta vara under ”relativt stor press” i det fjärde kvartalet. Därmed seglade spekulationerna om nya stimulanser i Kina återigen upp.

Svag statistik verkade dock inte göra något större intryck på de sektorer som kunde tänkas påverkas i Europa, där kurserna stängde på plussidan.

Bland de stigande kurserna stack halvledarbolagen ut som ett av dragloken. Microchip steg rejält efter delårssiffror och höjda intäktsutsikter. Aktien stängde på +9,4 procent.

Berkshire Hathaways vd Warren Buffett gläntade på locket till bolagets förehavanden under en intervju med CNBC på tisdagen. Enligt Buffett köpte Berkshire Hathaway fler aktier i IBM både under det första och det tredje kvartalet. Han gick dock inte in på storleken av köpen. Buffetts ord fick effekt på aktien som steg efter intervjun och sedan stängde på +2,4 procent.

General Electric var upp 4,0 procent efter besked om att Alstoms energienhetsköp fått grönt ljus.

Apple ska lansera Iphone-modellerna 6S och 6S Plus vid dess meddelade hårdvaruevent i morgon, onsdag. Aktien steg 2,8 procent.

Walt Disney steg 3,0 procent sedan medie- och underhållningskoncernen meddelat att dess filmbibliotek framöver kommer att distribueras via Amazon.coms samt Microsofts videotjänster.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco