Miljardärsrekord i Kina

Det har aldrig funnits så många dollarmiljonärer i Kina som nu. Bakgrunden är den senaste tidens börsuppgång i de bolag som verkar inom innovativa sektorer, rapporterar The Times of India.

Enligt en studie gjord av private equity-firman Bain Capital och China Merchants Bank finns det idag totalt 1,04 miljoner kineser med en förmögenhet som överstiger 10 miljoner yuan, motsvarande 1,6 miljoner dollar, i placerbara tillgångar. Siffran på antalet förmögna motsvarar en dubbling jämfört med 2010, enligt rapporten. 80 procent av de förmögna är under 50 år.

Regionmässigt är det Guangdongprovinsen som dominerar listan. Här bor fler än 100.000 av personerna på listan. I storstäderna Shanghai och Peking, samt provinserna Jiangsu, Zhejiang, Shandong och Sichuan uppges det bo mer än 50.000 personer var.

Enligt UBS och PricewaterhouseCoopers gemensamma 2015 Billionaire Report förväntas Asien gå om USA inom fem till tio år som den plats där mest förmögenheter skapas. Enbart i Kina har det under årets första kvartal poppat upp en miljardär i Kina varje vecka, sade rapporten.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.