Högsta omsättningen någonsin för IKEA Sverige

Möbeljätten Ikeas omsättning steg till 44,6 miljarder euro för verksamhetsåret 2022 (41,9), en ökning på 6,5%.
Högsta omsättningen någonsin för IKEA Sverige - WEB_INRIKES
Foto: Johan Nilsson / TT

Den största franchisetagaren, Ingka koncernen, nådde en total försäljning på 39,5 miljarder euro en ökning med 5,6% från förra årets 37,4 miljarder euro. Det framgår av ett pressmeddelande från Inter Ikea Group.

Vad gäller Ikea Sverige uppgick omsättningen till 18 miljarder kronor, 65 miljoner kronor över föregående års resultat. Det är den högsta omsättningen som noterats.

Det totala antalet besök, fysiskt och online, ligger med 172 miljoner kvar kring förra årets siffra – med skillnaden att de fysiska besöken ökade med en bra bit över 4 miljoner. Den online-genererade försäljningen uppgick till cirka 19% av den totala försäljningen.

”Tack vare en stark försäljning av bland annat mindre heminredningsprodukter, produkter för matplatsen, hemmakontor, sängar och soffor, har Ikea Sverige tagit igen det man tappade i varuhus och restauranger under årets första månader med pandemi, men även återhämtat sig från de globala leveransproblem och den varubrist som följde pandemin”, skriver bolaget.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.