Minskad förlust för Medivir

Specialistläkemedelsbolaget Medivir hade en nettoomsättning på 1,7 miljoner kronor (3,0) under det tredje kvartalet 2019.

Ebitda-resultatet uppgick till -22,0 miljoner kronor (-66,9). Resultatet per aktie efter utspädning uppgick till -0:95 kronor (-2:93)

Kassaflödet från den löpande verksamheten blev -31,8 miljoner kronor (-78,4).

Utvecklingen av Medivirs kliniska projekt framskrider enligt plan och under kvartalet har ytterligare en klinisk kombinationsstudie med birinapant inletts, i regi av National Cancer Institute i USA.

Det innebär att Medivir nu har fyra pågående kliniska studier inom cancer; två i fas 1 och två i fas 2.

Det framgår av delårsrapporten.

I Medivirs kliniska portfölj finns dessutom två projekt som genomgått fas 2; remetinostat för kutant T-cellslymfom och MIV-711 för artros.

”Vi ser nu fram emot att i fjärde kvartalet kunna starta fas 1b-delen av studien med MIV-818 mot levercancer och genomföra futilitetsanalysen av fas 2-studien med birinapant och Keytruda”, skriver vd Uli Hacksell i rapporten.

Han lyfter fram att Medivir i det tredje kvartalet nådde det mål bolaget tidigare kommunicerat om att verksamhetens fasta kostnader ska ligga på en tredjedel av fjolårets nivå.

Medivirs styrelse och ledning bedömer att befintliga likvida medel är tillräckliga för att täcka bolagets behov för att slutföra pågående kliniska aktiviteter, heter det i rapporten.

Medivirs likvida medel och kortfristiga placeringar vid utgången av september 2019 uppgick till 159 miljoner kronor (357).

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.