Moderaterna till attack mot regeringens energipolitik efter höga elpriser

De rekordhöga svenska elpriserna är inget annat än ett underkännande av regeringens energipolitik, däribland nedstängningen av reaktorer i Ringhals. Det anser moderaternas näringspolitiska talesperson Lars Hjälmered enligt Dagens industri.
Moderaterna till attack mot regeringens energipolitik efter höga elpriser - elledningar-900
Foto: Johan Nilsson/TT
Energiminister Anders Ygeman viftar dock bort kritiken och pekar på att priserna är ännu högre i andra delar av Europa, däribland kärnkraftsnationen Frankrike. Ygeman menar att det istället är bristen på naturgas från Ryssland som får priserna att skjuta i höjden.

”Vi befinner oss i en elkris. Och vår uppfattning är att bristande ledarskap där viktiga beslut som lagts på hög och felaktiga vägval från regeringens sida under lång tid bidrar till att förvärra läget”, säger Lars Hjälmered som också uppger att stängningen av kärnkraften var ett politiskt beslut.

Energipriset är mycket viktigt för en lång rad bolag inom industrin och även för aktörer inom massa- och pappersindustrin.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.