Morgan Stanley-vd försvarar lönelyft

Morgan Stanleys vd James Gorman försvarade under en intervju i CNBC förra årets löneökning om 25 procent. Lönen uppges vara den högsta bland samtliga chefer på Wall Street.

Gorman anser att bankens vinst är ett gott argument till hans höga lön, och att det de år det inte gått lika bra för banken också inneburit en sänkt lön för honom. Inklusive lönehöjningen uppges Gorman under förra året ha fått 22,5 miljoner dollar i totalt kompensation. Lloyd Blankfein på Goldman Sachs uppges dock fortfarande ha en högre grundlön.

Morgan Stanleys aktie har presterat mycket väl de senaste åren med en uppgång om 19 procent under 2012, 60 procent under 2013 och 23 procent under 2014.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.