Munters köper italienskt bolag som omsätter 330 miljoner

Klimatkontrollbolaget Munters har tecknat avtal om att förvärva Airprotech, en italiensk tillverkare av VOC, Volatile Organic Compounds, reningssystem.
Munters VD Klas Forsström.
Munters VD Klas Forsström. Foto: Johanna Wallen / BILDBYRÅN

Det framgår av ett pressmeddelande.

VOC-reningssystem är en lösning som tar bort förorenande organiska föreningar, som emitteras av industriella kemikalier, lösningsmedel, alkoholer och petroleumprodukter, från luftströmmen och ger renare luft.

Airprotech rapporterade en nettoförsäljning uppgående till 330 mikljoner kronor för 2023.

Airprotech grundades 1995 av familjen Gatti och 2018 förvärvade den tyska koncernen Deurotech Group 70 procent av aktierna. Airprotech har 52 anställda med en tillverkningsanläggning nära Milano. Slutförandet av förvärvet är beroende av sedvanliga formalia i Italien. Transaktionen förväntas slutföras under andra kvartalet 2024.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.