Murgröna fullföljer budet på ICA – förlänger acceptfristen

Murgröna Holding meddelar att det rekommenderade offentliga uppköpserbjudandet till aktieägarna i ICA Gruppen fullföljs och att acceptfristen förlängs till och med den 7 januari.
Ica-butik
Murgröna kontrollerar 88,6%av kapitalet och rösterna.

Bolaget uppger att samtliga villkor för fullföljande av budet har uppfyllts, med undantag från acceptgraden mer än 90 procent av aktierna i ICA Gruppen (efter full utspädning). Murgröna har beslutat att frånfalla detta villkor och att fullfölja erbjudandet.

”Vi är väldigt nöjda över att så många aktieägare har accepterat budet och vi har hög tilltro till att vi inom kort tillsammans med AMF blir ägare till mer än 90 procent av aktierna i ICA Gruppen. Därför väljer vi nu att fullfölja erbjudandet och förlänga acceptfristen för att ge resterande aktieägare chansen att acceptera erbjudandet. Vi ser fram emot att möta framtiden med ett ICA Gruppen i en onoterad miljö efter att vi nått 90 procent”, säger Göran Blomberg, VD för ICA-handlarnas Förbund.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets