Musk har som mål att Twitter ska nå 26,4 miljarder dollar i intäkter 2028

Mikrobloggen Twitters styrelse har som bekant tackat ja till Elon Musk och hans bud på bolaget värt 44 miljarder dollar och han har stora planer. Musk ska nämligen ha som mål att Twitter ska nå 26,4 miljarder dollar i intäkter under 2028, uppger New York Times.
Teslas Elon Musk
Teslas Elon Musk. Foto: Kiichiro Sato/TT
Det kan jämföras med att Twitter rapporterade intäkter på 5 miljarder dollar under förra året.

Enligt en pitch deck till investerare ska reklam stå för 45% av de totala intäkterna. Under 2020 stod reklam för 90% av intäkterna. Prenumerationer ska dra in 10 miljarder av de totala intäkterna via förra årets lansering Twitter Blue. Enligt en nu raderad tweet från Musk under förra månaden skrev han att Twitter Blue-priserna ska sänkas drastiskt. Kassaflödet ska också förbättras till 9,4 miljarder dollar till år 2028.

Musk visade i torsdags upp en lista på investerare som är redo att finansiera 7,14 miljarder dollar till hans bud. En av dessa var Oracles medgrundare Larry Ellison samt Sequoia Capital.

Musk förväntas ta över som Twitters temporära vd enligt en person med insyn har Reuters nyligen rapporterat.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.