Musk hotar med att inte fullfölja förvärv av Twitter

Elon Musk kan komma att slopa förvärvet av Twitter för att de inte vill lämna ut information om antalet falska- och spam-konton på mikrobloggen. Det framgår av ett brev skickat till bolaget, rapporterar amerikanska medier.
Musk hotar med att inte fullfölja förvärv av Twitter - musk twitter 1200
Elon Musk och Twitter. Foto: TT
I brevet skriver en advokat till Musk att Twitters beteende utgör ett tydligt brott mot villkoren i fusionsavtalet, och att Musk med anledning av detta har rätt att ”inte fullfölja transaktionen”.

Musk har länge trott att antalet falska konton på Twitter är minst 20%, mot bolagets egna uppskattningar om mindre än 5%. Men då Twitter inte visat bevis för detta har Musk hotat med att ställa in affären. Många bedömare anser samtidigt att Musks agerande är ett sätt att sänka den överenskomna prislappen på Twitter på 44 miljarder dollar.

Twitter var ned 1,5% på måndagen, och kom därefter att tappa ytterligare 0,8% under efterhandeln till 39,23 dollar per aktie. Det är betydligt lägre än Musks erbjudande på 54,20 dollar per aktie.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.