Laddar

Nedåt på Wall Street

Kurserna på Wall Street föll tillbaka inför rapportsäsongen som nu ligger i startgroparna. Den kommande säsongen antingen hjälper eller stjälper investerarnas tro på den amerikanska ekonomins återhämtning - en återhämtning som fortsätter att ifrågasättas.

Dow Jones Industrial Average stängde på -0,7 procent vid 16,907. På den bredare marknaden var S&P 500 ned med 0,7 procent till 1.964 medan Nasdaq Composite backade 1,4 procent till 4.391.

Räntan på den tioåriga obligationen var ned med 5 punkter till 2,57 procent samtidigt som trettioårsräntan sjönk 6 punkter till 3,38 procent.

De större förlusterna noterades bland mer riskfyllda, rörligare branscher. Även flygbolag tappade efter att sektorn stigit långt mer än den bredare marknaden i år, uppgav Dow Jones Newswires.

Investmentbankerna Goldman Sachs och Morgan Stanley backade med 1,7 respektive 2,0 procent på en sänkning av resultatestimaten från KBW.

Efter stängning släppte den amerikanska aluminiumjätten Alcoa sin delårsrapport. Bolagets resultat ses av vissa som en indikator för resterande rapportsäsong.

Inför rapporten steg Alcoa med 0,8 procent, och när rapporten väl kom visade det sig att både resultat och intäkter överträffade prognoserna för det andra kvartalet.

“Vi får vänta och se om läsningen av resultatet samt prognoserna under det andra halvåret räcker till för att hålla fast vid de vinster som vi nått under senare tid, och kanske till och med driver oss högre”, uppgav Art Hogan vid Wunderlich Securities till CNBC.

Tesla Motor backade med 1,6 procent då bolaget står inför en stämning i Kina gällande varumärkesintrång. Dessutom har Kina kommit med en plan om att bygga 10.000 laddningsstationer för elbilar i landet. Men det gynnar inte Tesla då systemen inte är kompatibla. Tesla har släppt patent fria på förhoppningar om att bolagets teknologi ska användas.

På makrosidan steg omsättningen i USA:s detaljhandel med 6,0 procent under den femte veckan i juni, enligt Redbook. Under månaden var försäljningen upp med 3,8 procent i årstakt, i linje med branschens målsättning för månaden.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.