Nedåt på Wall Street

De amerikanska börserna stängde nära dagslägsta på tisdagen, tyngda av tillväxtoro efter att USA:s handelsbalansunderskott kommit in högre än väntat.

Tekniksektorn hade svag dag med nedgångar för jättar som Apple, Google och Microsoft.

Dow Jones Industrial Average var vid stängning ned med 0,8 procent till 17.928. På den bredare marknaden var S&P 500 ned med 1,2 procent till 2.089 medan Nasdaq Composite sjönk med 1,6 procent till 4.939.

Räntan på den tioåriga obligationen var upp 4 punkter till 2,17 procent samtidigt som trettioårsräntan steg 3 punkter till 2,90 procent.

På makrofronten inkom statistik över USA:s handelsbalansunderskott som i mars uppgick till 51,4 miljarder dollar, vilket var ett större underskott än vad som låg i förväntningarna vid 42,0 miljarder dollar.

Underskottet var det högsta på sex år och kommer sannolikt att sänka BNP för det första kvartalet, då man uppges ha räknat med ett underskott på cirka 45 miljarder dollar när den preliminära BNP-tillväxten sammanställdes.

Bland Dow-komponenterna syntes teknikbolagen Apple och Intel i botten med nedgångar på 2,3 respektive 2,4 procent. I sektorn tappade även Microsoft 1,3 procent medan Google var ned 2,9 procent. Bland få vinnare syntes Visa som steg 0,6 procent.

Det har även funnits delårsrapporterande bolag som Emerson, Sprint, Kennametal och TRW.

Både elektronikbolaget Emerson och teleoperatören Sprint levererade sina resultat under förväntningarna. Sprint rapporterade ett justerat resultat i sitt fjärde kvartal på -0,06 dollar och förväntningarna enligt Zacks Estimates låg på en förlust om 0,05 dollar. För Emersons del låg det justerade resultatet i det första kvartalet på 0,65 dollar att jämföra med förväntningar på 0,77 dollar per aktie. Emerson och Sprint noterades ned 1,8 respektive 3,1 procent.

TRW Automotive presenterade ett resultat över förväntningarna och passade även på att upprepa sina marknadsprognoser. Aktien backade beskedliga 0,2 procent.

Sandvik-konkurrenten Kennametal slog också förväntningarna med ett justerat resultat på 0,46 dollar. Det väntade resultatet låg på 0,44 dollar. Aktien avancerade 6,3 procent.

Kosmetikabolaget Estee Lauder steg 4,1 procent även här med stöd av en bättre än förväntad kvartalsvinst.

På rekommendationssidan steg Tesla 1,1 procent med stöd av att Jefferies höjde rekommendationen för aktien till köp. Även Netflix höjdes till köp av BofA Merrill Lynch och steg 1,9 procent.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco