Nedgång väntas på börsen

Stockholmsbörsen väntas inleda nedåt på onsdagen, tyngd av de branta nedgångarna på Wall Street sent i går kväll som lett fram till sjunkande europeiska börsterminer inför öppningarna.

Terminsmarknaden signalerar för en svag start på storbörserna i Frankfurt, Paris och London med omkring -1,5 procent. Stockholms storbolagsindex OMXS30 väntas öppna ned med något liknande, enligt IG Markets.

De amerikanska börsindexen sjönk tvärt i slutet av tisdagshandeln och förde ned indexen till negativt territorium. Jämfört med noteringarna vid halv sex-tiden var S&P 500 och Nasdaq Composite index ned med cirka 2,8 procent. De amerikanska börsterminerna klättrar dock under morgonen.

I nattens asiatiska handel pekar kurserna överlag uppåt. Marknaden hade här att reagera på den kinesiska centralbanken som i går, efter att regionens börser hade stängt, sänkte styrräntan samt reservkraven för landets banker.

Den senaste tidens kraftiga marknadsturbulens har eldats på av oro för fallande tillväxt i Kina med risk för spilleffekter till andra regioner.

I dag uppgav den kinesiska planeringsenheten NDRC att Kina har förutsättningar för att växa med cirka 7 procent, vilket också tidigare har varit det uttalade målet från regeringen för i år.

På bolagsfronten står i dag Mekonomen bland delårsrapportörerna. Bolagets resultat i det andra kvartalet kom in marginellt under förväntningarna enligt SIX News/Inquiry Financials analytikerenkät. Försäljningen var drygt 5 procent bättre än väntat.

Fastighetsbolaget Sagax har justerat upp sin årsprognos över förvaltningsresultatet till 860 miljoner, från tidigare 840 miljoner.

Eolus undersöker möjlighet att utveckla vindkraftprojekt i USA, enligt ett pressmeddelande.

Affärsvärlden bedömer Zalando, Byggmax och Transcom som köpvärda aktier, medan Indutrade bedöms som säljvärd. Det framgår av senaste utgåvan av tidningen.

JP Morgan har sänkt rekommendationen för H&M till undervikt från neutral.

Danske Bank har höjt rekommendationerna för Ericsson och Nokia till behåll (sälj) respektive köp (behåll).

På makroagendan blir det intressant att följa Konjunkturinstitutet som kommer med två rapporter, dels den månatliga Konjunkturbarometern och dels Konjunkturläget som publiceras fyra gånger per år.

Från USA väntas i eftermiddag siffror över orderingång av varaktiga varor.

Karo Bio genomför i dag omvänd split, 1:20. I går stängde kursen på 1,53 kronor, varför den justerade stängningskursen i går var 30,60 kronor.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco