Nedgångar väntas på Wall Street

Kurserna på Wall Street ser ut att starta strax under nollan på fredagen. Oljepriserna faller efter en GS-analys och General Electric fortsätter att sälja tillgångar.

S&P 500-terminen är klockan 15.02 oförändrad medan Nasdaq 100-terminen är 0,3 procent under fair value.

Handlarna har börjat samla sig inför nästa veckas Federal Reserve-möte och den stora frågan är givetvis om det blir en styrräntehöjning eller inte. Majoriteten tror inte på någon höjd ränta, men flera investerare påpekar att börshandeln lär var osäker fram till beskedet.

De amerikanska producentpriserna var oförändrade i augusti, jämfört med närmast föregående månad. Förväntningen låg på -0,1 procent. Senare i dag kommer Michigan konsumentförtroendeindex för september, och i kväll statsbudgetens utfall för augusti.

Goldman Sachs har sänkt prognoserna för oljepriserna, vilket bidragit till att pressa dessa under eftermiddagen. GS är bara den senaste i raden av banker som valt att dra ner på oljeprisestimaten.

General Electric håller sig fortsatt kvar i rampljuset. Nu är det dags för bolaget att avyttra lastbilsfinansieringen till kanadensiska BMO Financial Group. Samtidigt undersöks försäljning av tillgångsförvaltningsenheten. GE fick för bara några dagar sedan godkänt från EU för köp av Alstoms energienhet.

Halliburton tvingas enligt New York Times att hitta endast en köpare till tillgångar värda 7,5 miljarder dollar. Tidningen skriver att det är justitiedepartementet som satt det som krav för utköp av konkurrenten Baker Hughes.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco