Nelly väntas göra förlust

Nelly, e-handelsbolaget som ingår i Qliro Group, kommer ha ett negativt rörelseresultat före avskrivningar i det fjärde kvartalet.
Nelly väntas göra förlust - qliro-marcus-lindqvist-700_binary_6956103.jpg

Det framgår av ett pressmeddelande.

Nelly förväntas fortfarande uppnå ett positivt rörelseresultat före avskrivningar för helåret.

Bolaget har påverkats negativt av höga lagernivåer och har genomfört utförsäljningar samtidigt som försäljningskostnaderna ökat, heter det i tisdagskvällens pressmeddelande.

”Modemarknaden har varit vikande vilket lett till hög kampanjaktivitet från många aktörer. För att hantera höga lagernivåer har vi genomfört utförsäljningar vilket påverkat produkt-marginalen negativt. Dessutom har vi haft ökade försäljningskostnader”, säger Marcus Lindqvist tillförordnad vd på Nelly och vd vid Qliro Group.

Qliro Groups resultat för det fjärde kvartalet kommer, som tidigare kommunicerats, även påverkas negativt av ökade kostnader för att göra Qliro AB klart för börsnotering. Det är sedan tidigare känt att Qliro avser notera dotterbolaget Qliro på Stockholmsbörsen under första halvåret 2020.

Nelly genererade under det tredje kvartalet ett rörelseresultat före av- och nedskrivningar på 5,3 miljoner kronor och 26,4 miljoner kronor för perioden januari till september.

Koncernens rörelseresultat före av- och nedskrivningar under årets nio första månader var 23,2 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.