Nestle stoppar vissa produkter i Ryssland

Schweiziska livsmedelsjätten Nestle meddelar att det slutar sälja vissa märken i Ryssland, däribland Kitkat och Nesquik. Det rapporterar Reuters.
Nestle stoppar vissa produkter i Ryssland - kitkat nestle 1200
Foto: Justin/Unsplash
”Vi fokuserar på att tillhandahålla nödvändiga livsmedel som barnmat och näringsprodukter åt sjukhus. Detta innebär att vi kommer att avbryta den stora majoriteten av vår volym som fanns före kriget i Ryssland”, sade en talesperson för bolaget.

Nestle har varit under kraftig kritik för sin vägran att helt överge Ryssland. Nyligen meddelade bolaget att det inte går med vinst i sin återstående verksamhet i landet. Beslutet att fortsätta verka i Ryssland har Nestle motiverat med att även den ryska befolkningen behöver mat.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.