Nets och Nexi ska gå samman

Betaltjänsterna Nets och Nexi har ingått ett bindande avtal om fusion genom utbyte av aktier. Det framgår av ett pressmeddelande.
Nets och Nexi ska gå samman - mobil-700_binary_6951882.jpg
Under villkoren för avtalet kommer Nets aktieägare att erhålla aktier i Nexi. Det handlar om totalt 407 miljoner nyemitterade Nexi-aktier. Efteråt kommer Nets aktieägare att sitta på 39 procent av ägandet och 31 procent av ägandet efter samgåendet mellan Nexi och italienska SIA som tillkännagavs förra månaden.

Samgåendet mellan Nets och Nexi beskrivs skapa en ”ledande paneuropeisk aktör inom betalningsindustrin” där bolagen gemensamt stärks genom kompletterande geografisk närvaro i Europa, ett bredare produktsortiment och synergieffekter. Synergierna väntas på årsbasis uppgå till cirka 170 miljoner euro före skatt.

Transaktionen är föremål för myndighetsgodkännande. Affären förväntas bli slutförd före fusionen mellan Nexi och SIA, som förväntas slutföras under tredje kvartalet 2021.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets