New York-börsen lanserar bitcoin-index

New York-börsen, NYSE, som ägs av Intercontinental Exchange, lanserar ett bitcoin-index med namnet NYXBT.

Det är det första bitcoin-indexet som beräknas av en börs. Lanseringen sker idag och indexet kommer att representera värdet i US-dollar för en enhet bitcoin baserat på faktiska transaktioner som sker på utvalda bitcoin-börser som har utvärderats och uppfyller kvalitetskraven. Det skriver Street Insider.

“Värdet på bitcoin blir allt snabbare en datapunkt som våra kunder vill följa då de överväger transaktioner, handel eller investering i den här växande tillgångsklassen”, sägerNYSE-chefen Thomas Farley i en kommentar.

NYXBT kommer att använda en unik metodik som baserat på regelbaserad logik för att analysera en datamängd av matchade transaktioner och verifiera integriteten av data för att slutligen producera ett objektivt och rättvisande dagligt värde för en bitcoin i amerikanska dollar klockan 16.00 brittisk tid.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här