Nexams styrelseordförande lämnar

Nexams styrelseordförande Lennart Holm, som nyligen blev tillförordnad vd i Billerud Korsnäs, lämnar "på grund av tidsbrist" på egen begäran sin roll i plastbolaget. Som ny ordförande från och med 12 november blir i stället Nexams styrelseledamot Mats Persson.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Lennart Holms roll i bland annat Nexam uppmärksammas i måndagens nummer av Dagens Industri. Tidningens anslag är att Lennart Holm har svag historik i att skapa aktieägarevärde och att han suttit i styrelsen för bolag vars värde kollapsat.

”Att bygga ett bolag inom materialindustrin är något av det mest utmanande man kan ge sig på. Det har varit tuffare och tagit mer tid än vi trodde, men idag är vi över tröskeln och jag är säker på att bolaget nu står inför en fantastisk fas. Då känns det bra att lämna över. I egenskap av stor aktieägare så kommer jag fortsatt att vara mycket engagerad i Nexam Chemical”, säger Lennart Holm i en skriftlig kommentar i pressmeddelandet.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.