Nigeria tas bort från tillväxtmarknadsindex

Investmentbanken JP Morgan tar bort Nigeria från sina obligationsindex för tillväxtmarknader, skriver nyhetsbyrån Bloomberg.

Beslutet är en prestigeförlust för det afrikanska landet. Det är också mycket kapital som påverkas då en mängd fonder följer obligationsindexen. Enligt Bloomberg finns det inte mindre än 200 miljarder dollar i fonder som följer investmentbankens index.

Bakgrunden till beslutet är att Nigeria, som är Afrikas största ekonomi, beslutat sig för att införa begränsningar i valutatransaktioner, vilket skapar en oro för brist på likviditet. Nigeria skall tas ur indexen i oktober.

 

 

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här