Nordea sätter köp på kommunikationsbolag

Bolaget ses som vara välpositionerat för mer organisk tillväxt.
Nordea
Nordeas kontor vid Lindhagensplan.
Nordea inleder bevakning av kommunikationsbolaget Sinch med rekommendationen köp och riktkursen 1 000 kronor. Sinch-aktien stängde igår på 717 kronor.

I sin genomgång hyllar Nordea bolagets plattform för att ständigt hitta nya användarsätt och att meritlistan imponerar med inslag av en 40 procent ackumulerad ökning av justerad ebitda från 2015 till andra kvartalet 2020.

Vidare beskrivs Sinchs vara välpositionerat för mer organisk tillväxt medan ”M&A-berättelsen” bara blir bättre och bättre, skriver banken.

Sinch handlas idag till 25 gånger förväntad ebitda 2022 men enligt Nordea är en multipel på 34 gånger mer rättvis. Det indikerar att aktien bör stå i 1 000 kronor, uppges det.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets