Nordeas vinst rasar

Vd: "Det krävs ytterligare åtgärder."

Nordeas vinst rasar och avgående vd Casper von Koskull är inte nöjd.

Bankledningen flaggar för att det kan bli ändrad utdelning till ägarna framöver.

Bankkoncernen Nordea redovisar en rörelsevinst på 900 miljoner euro, motsvarande cirka 9,45 miljarder kronor, för andra kvartalet. En minskning med hela 34 procent jämfört med motsvarande period i fjol.

Räntenettot sjönk med fyra procent till 1|071 miljoner euro. Totalt uppgick intäkterna till 2|141 miljoner euro, jämfört med 2|578 miljoner euro motsvarande period året före.

Kostnaderna steg till 1|180 miljoner euro, från 1|154 miljoner euro. Kreditförlusterna låg i det närmaste stilla på 61 miljoner euro.

Casper von Koskull skriver i rapporten att prestationen inte är tillfredsställande “och det krävs ytterligare åtgärder för att stärka det finansiella resultatet”.

De fortsatt låga räntorna gör att de finansiella förutsättningarna har ändrats. Vid nästa kvartalsrapport kommer Nordea därför att berätta om de nya finansiella målen och utdelningspolicyn till ägarna.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här