Nordkorea söker utländsk miljardfinansiering

Folkrepubliken Nordkorea har ett hundratal projekt som landet nu söker finansiering till.

Nordkorea söker finansiering till ett större antal projekt, bland annat 39 miljoner dollar för att bygga ett bryggeri i hamnstaden Wonsan, skriver Japan Times. Bryggeriet är en del av 150 miljoner dollar, cirka 1,3 miljarder kronor, som utländska investerare kan komma att finansiera.

Nyligen avtäcktes planer på fler än 100 olika projekt där förhoppningen var att utländskt kapital skulle stå för finansieringen, trots en historik där utländska investeringar varken är vanliga eller väl skyddade.

En av dem är egyptiska Orascom Telecom som driver Koryolink, landets enda mobilnät, som inte lyckats ta ut vinsterna ur landet. Enligt en sydkoreansk professor har merparten av utländska investeringar i landet slutat illa, och de som inte gjort det har berott på ett kontaktnät i landet.

Wonsan ses som en region med samma förutsättningar som Shenzhen och Hongkong en gång hade, och under nästa månad kommer en delegation besöka platsen. En delegation ledd av en fristående konsult som hjälper regionen med målet att ta in 150 miljoner dollar, bland annat till bryggeriet.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Valour