Nordnets sparare satsar på utdelningsaktier i börsrally

Nordnets sparare dumpade tillväxtaktier och tog istället in defensiva utdelningsaktier under superrallyt i förra veckan.
Nordnets sparare satsar på utdelningsaktier i börsrally - frida investor

Som vanligt var det Investor och SBB i topp, men denna gång placerade sig även bolag som Tele2, Axfood och Astra Zeneca i absoluta köptoppen. Även Telia kom att köpas i stor utsträckning under fredagen.

”Möjligen är det ett tecken på att många av spararna tycker att rallyt var lite i mesta laget och lite överdrivet, och att man vill positionera sig inför ett eventuellt bakslag härifrån”, kommenterar sparekonom Frida Bratt.

Bland de mest sålda aktierna återfinns Fingerprint Cards. Aktien dumpades samtidigt som beskedet kom att man åker ur MSCI Global Micro Cap.

Mest köpta Mest sålda
Investor Fingerprint Cards
SBB Embracer
Tele2 Volvo
Latour G5 Entertainment
Orrön Energy Volvo Cars
Tesla Evolution
Castellum Sinch
Vitec Skanska
Axfood Lundin Gold
Astra Zeneca Hufvudstaden

Källa: Nordnet

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco